Dat voedsel brandstof voor ons lichaam is, is bij de meeste mensen wel bekend. Gezond eten zorgt ervoor dat je motor draaiende blijft. Maar gezond en goed eten heeft naast dat het energie geeft, ook veel andere voordelen voor het menselijk lichaam. Hieronder enkele voordelen die je wellicht nog niet kent!

Afweer tegen aandoeningen en ziekten

Gezond eten helpt bij het afweren van veel aandoeningen en ziekten. Denk hierbij aan diabetes, hart- en vaatziekten, bloedarmoede en obesitas. Door natuurlijke producten te eten, krijgt men veel belangrijke vitaminen en mineralen binnen die essentieel zijn voor de celdeling, spieropbouw en communicatie tussen de cellen. Kortom: voor het optimaal functioneren van het lichaam.

Het verhoogt de weerstand

Gezond eten verhoogt de weerstand en vermindert hierdoor de kans op infecties. Een sterk immuunsysteem is heel belangrijk om gezond te blijven, omdat virussen dan minder kans hebben te overleven. Ook zorgt een goed immuunsysteem ervoor dat eventuele ziekten snel weer verdwijnen. De bescherming tegen bacteriën, virussen, schimmels en veroudering wordt mede mogelijk gemaakt door de essentiële vetzuren, vitamines, mineralen en antioxidanten die men via gezond voedsel binnenkrijgt.

Het zorgt voor een gezonde en stralende uitstraling

Het kan heel fijn zijn wanneer iemand tegen je zegt: “Wat zie je er gezond uit”! Grote kans dat dit met gezonde voeding te maken heeft. Groente en fruit geven namelijk een extra gezonde glans aan de huid. Ook kan je huid soepeler aanvoelen en krijgen sommige mensen een roze gloed. Dit komt door de optimale bloedcirculatie die door gezond eten ontstaat. Zo lijkt het spreekwoord ‘je bent wat je eet’ toch ergens vandaan te komen!

Bron: gidsingezondheid.nl/